milivolt electronics world news Tayyip_Erdoan\'a_hakaret_davasnda_\'Gollum\'_karakterine_bilirkii_incelemesi_istendi-didimhaber.net
01-12-2015

Tayyip Erdoan\'a hakaret davasnda \'Gollum\' karakterine bilirkii incelemesi istendi

Tayyip_Erdoan\'a_hakaret_davasnda_\'Gollum\'_karakterine_bilirkii_incelemesi_istendi

Aydn’da, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan’a babakanl döneminde, sosyal paylam sitesi Facebook’ta yaymlad fotoraflarla hakaret ettii iddia edilen Dr. Bilgin Çiftçi\'ye açlan ceza davasnn dördüncü durumasnda da karar çkmad. Mahkeme bakan, Erdoan’n fotoraflarnn benzetildii, Yüzüklerin Efendisi filmindeki “Gollum” karakterinin kötü olup olmadna bilirkiinin karar vereceini bildirdi. Sank Çiftçi hakknda, 6 aydan 2 yla kadar hapis cezas talep ediliyor.

Cumhurbakan Erdoan’n, “yeme, içme, arma” hallerinde yakalanm fotoraflarn Gollum’a benzeten bir fotoraf internette yaymlad için geçen ay memuriyetten atlan Dr. Çiftçi’nin ceza davasna devam edildi. Aydn 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen durumaya, sank Bilgin Çiftçi ve avukatlar katld. Savcnn katlmad durumada avukatlar, sann ifade özgürlüünden dolay beraatini talep etti. Mahkeme bakan, Gollum\'un nasl bir karakter olduunun tespiti için bilirkii istenmesine karar verdi. Avukatlarn da bu yönde talepleri dorultusunda dava dosyasnn stanbul Nöbetçi Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderilmesine, öncelikli öretim üyesi bilirkii tercih edilerek, iki uzman davranbilimci ya da psikolog, bir de sinema ve televizyon eserleri hususunda uzman bilirkiinin, Gollum karakterinin yer sald filmde karakter analizi yaparak mahkemeye sunmasna karar verildi.

Davann, dünyaca ünlü bir filmde yer alan karakterin üzerinden yürüdüünü söyleyen sank Çiftçi’nin avukat Hicran Danman, daha önceki durumada mahkeme bakan ve savcnn, filmi seyretmemi olduunu söyledi. Bu durumada, filmi seyredip seyretmediinin sorulmas üzerine mahkeme bakan, ksmen seyrettiini ancak bilirkii raporunun gerekli olduunu söyledi. Duruma, 23 ubat 2016 tarihine ertelendi.

Kimseye hakaret etmediini söyleyen sank Dr. Bilgin Çiftçi ise Gollum’un kötü bir karakter olmadn iddia etti.

J.R.R. Tolkien\'in romanndan sinemaya uyarlanan Yüzüklerin Efendisi isimli filmde yer alan Gollum karakteri, yüzüün etkisinde kalan ve ona göre hakaret eden bir karakter.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..